4. Swing traders handelen aan lage kosten

 Het is essentieel voor een swingtrader om 'goedkoop' te traden. Wanneer hij een paar keer per week in de markt gaat moet hij zijn instapkosten zo laag mogelijk houden. Zoniet loopt de rekening fors op!

  Stel u handelt in Britse aandelen en de grootte van uw positie is ongeveer £ 10.000. Het 'zegelrecht' of de Britse beurstaks alleen  (0,5%) bedraagt £ 50 in en £ 50 uit, wat reeds 1% van uw trade uitmaakt.

Wanneer een swingtrader zijn doel, 1 tot 3%, voor ogen heeft is 1% als kost te duur. CFD's of contracten voor het verschil zijn niet onderworpen aan beurstaks.

De transactiekosten voor CFD's zijn zeer aanvaardbaar. De broker WH Selfinvest vraagt slechts een kleine commissie voor aandelen.

Voorbeeld: de transactiekost voor een positie van £ 10.000 op aandelen bedraagt £ 3,5 + 0,054% = £ 8,9 of 0,089%. In en uit bedraagt minder dan 0,18%. Dat is aanvaardbaar.

Andere CFD brokers vragen een percentage en een kleine commissie. Vb. IG Markets vraagt 0,10% met een minimum van £ 10. De transactiekost, in en uit, zal £ 20 bedragen of £ 2,2 meer dan bij WH Selfinvest.

Dit lijkt een klein verschil maar stel dat de swingtrader 4 transacties  per week of 200 per jaar uitvoert? Het verschil zal in totaal £ 440 bedragen ...

 

Swing trading boeit u?

 Actief traden spreekt u aan? Deze strategie en de indicatoren wil u in realtime toepassen? Dat kan!

Download hier het NanoTrader tradingplatform van WH Selfinvest en handel in CFD's op aandelen, indexen en grondstoffen. Gratis op proef gedurende 2 weken.