1. Wat is swing trading?

Swing trading is een populaire beleggingstechniek in de Verenigde Staten. Swing traders handelen op een "swing" in het koersverloop van een aandeel. Swing traders speuren actief naar aandelen, waarvan ze verwachten dat de koers fors kan stijgen of dalen.

Swingtrading Astra ZenecaSwing Swing trading is niet hetzelfde als daytrading maar is nu ook bepaald geen langetermijntrading. Door de band heen houdt een swing trader de posities een paar dagen, hoogstens een paar weken aan.

Een swing trader is ook niet te gulzig. Van zodra hij een paar procent winst boekt, is hij best tevreden en sluit hij zijn positie. Maar deze tradingtechniek past hij toe op meer dan 1 aandeel en zo zal hij vaak meerdere swing trades per week uitvoeren.

Een swing trader is dus best wel een actieve belegger. Een swing trader is echter geen speculatieve belegger. Hij mijdt risico's en zal steeds zijn positie beschermen met een stop-loss order.

Ook zal hij niet zomaar een trade in de markt leggen. Technische analyse is een populaire ondersteunende tool om zijn instap- en uitstappunten te bepalen.

Swing trading boeit u?

 Actief traden spreekt u aan? Deze strategie en de indicatoren wil u in realtime toepassen? Dat kan!

Download hier het NanoTrader tradingplatform van WH Selfinvest en handel in CFD's op aandelen, indexen en grondstoffen. Gratis op proef gedurende 2 weken.