6.2. Positie sluiten bij trendommekeer

Een swing trader kan eveneens in positie blijven zolang de trend in de goede richting gaat.

In het voorbeeld hieronder passen we de Supertrend toe. De Supertrend is een goede trendindicator, die redelijk lang en stabiel de trend aanwijst, zelfs al is de markt tijdelijk wat volatiel. Het is bijgevolg een goede uitstap-indicator in duidelijk trenderende markten.

Deze indicator werd ontwikkeld door Olivier Seban, een Franse futures trader die deze indicator toepast op tijdseenheden van 4 uur tot 1 dag.

Indien de rode lijn van de Supertrend onder de grijze lijn staat, dan is de trend positief. Staat de rode lijn boven de grijze, dan is de trend negatief.Supertrend as a trading objective

In ons voorbeeld neemt de trader een positie in als de Center of Gravity in de groene zone is. De Supertrend is nog steeds neerwaarts gericht. Dit is normaal daar een trendindicator steeds een vertraging optekent. Na een aantal periodes keert ook hier de Supertrend en wijst een positieve trend aan.

De trader blijft hier in positie tot de Supertrend wederom een negatieve trend optekent.

Hou er rekening meer dat in dit geval de trader mogelijks meerdere weken in positie blijft.

Swing trading boeit u?

 Actief traden spreekt u aan? Deze strategie en de indicatoren wil u in realtime toepassen? Dat kan!

Download hier het NanoTrader tradingplatform van WH Selfinvest en handel in CFD's op aandelen, indexen en grondstoffen. Gratis op proef gedurende 2 weken.