3.2. De Dynamic RSI als instapsignaal

Deze Dynamische RSI * indicator is een aangepaste versie van de  "klassieke" RSI indicator.

Hierbij worden 2 Bollinger Bands aan de RSI toegevoegd, de 'bovenste' Bollinger Band en de onderste Bollinger Band. Deze lijnen zijn dynamisch en de waarden hiervan veranderen steeds. Deze lijnen vervangen dus de 'vaste' aankoop- en verkoopzone (70/30 of 80/20).

Wanneer de RSI door de bovenste lijn gaat betekent dit dat we een overgekochte situatie kennen. Wanneer de RSI de onderste lijn snijdt bevinden we ons in een oververkochte situatie.

Op deze grafiek stellen we dus vast dat de Dynamische RSI meer tradingsignalen geeft dan de klassieke RSI indicator. 

Een belegger gaat dus 'long' wanneer de Dynamische RSI de onderste zone verlaat en weer opwaarts de onderste lijn kruist.  Hij gaat een short-positie innemen wanneer hij de bovenste zone verlaat en een paar dagen later weer neerwaarts de bovenste lijn kruist.

Een swingtrader is meestal een bedachtzsaam trader en wacht op een teken van 'bevestiging'. Wanneer hij beslist om te kopen zal hij uiteindelijk ook wachten tot de koers hoger gaat. Hij plaatst een stop koop order boven de slotkoers van de vorige dag. 

  • Stap 1 : De belegger merkt een oververkocht signaal op.
  • Stap 2 : De belegger plaatst een stop kooporder, een beetje boven de hoogste koers van de voorgaande periode.
  • Stap 3 : Het aandeel stijgt en raakt het stop kooporder.

Wanneer de belegger 'short' wil gaan zal hij wachten tot de koers daalt. Hij plaatst dan een stop verkooporder een beetje onder de laagste koers van de voorgaande periode. 

  • Stap 1 : De belegger merkt een overgekocht signaal op.
  • Stap 2 : De belegger plaatst een stop verkooporder een beetje onder de slotkoers van de voorgaande periode.
  • Stap 3 : De koers daalt en raakt het stop verkooporder.


 

 * De Dynamic RSI is standaard niet aanwezig in de gratis demo-versie van WHS ProStation. De code kan gedownload worden via website van Chartstudio.

Hoe kunnen we aan- en verkoopsignalen screenen ?

In het hoofdstuk Stockscreens vindt u een ge-update lijst van aandelen die deel uitmaken van de FTSE 100, Nasdaq 100 en S&P 100 en in aanmerking komen voor aan- en verkoopsignalen.

Het gratis demo-platform van WHS ProStation is voorzien van een krachtige filtermodule die meer dan 15 markten screent op basis van technische analyse signalen op de MACD, Parabolic SAR, RSI, Stochastics, Dynamic RSI.

Hieronder vindt u enkele screenshots via WHS Techscan   Klik om uit te vergroten

           

Swing trading boeit u?

 Actief traden spreekt u aan? Deze strategie en de indicatoren wil u in realtime toepassen? Dat kan!

Download hier het NanoTrader tradingplatform van WH Selfinvest en handel in CFD's op aandelen, indexen en grondstoffen. Gratis op proef gedurende 2 weken.