3. Welk tradingsignaal om de positie te openen?

Deze trading strategie is zuiver gebaseerd op technische analyse.

U vindt honderden technische analyse indicatoren terug in boeken of op internet.

Onthou dat elke indicator behoort tot een specifieke familie zoals trendindicatoren, oscillatoren, momentum- en volatiliteitsindicatoren en volume-indicatoren.

Aangezien een indicator steeds wordt berekend op historische data zal het signaal altijd wat vertraagd zijn.

Een trendindicator zoals de MACD (Moving Average Convergence Divergence) geeft de huidige trend weer maar is door de band heen 3 à 4 tijdseenheden te laat met het signaal.

Hieruit kunnen we opmaken dat een trend- indicator geen goed instapsignaal geeft maar anderzijds wel zeer bruikbaar is om het uitstapmoment te bepalen en ons in positie houdt zolang de koers de goede richting uitgaat.

Oscillatoren zoals de RSI (Relative Strenght Index) of de Stochastics geven weer of een aandeel 'overgekocht' of 'oververkocht' is. Oscillatoren geven wel tijdige signalen en genieten de voorkeur als instapsignaal.

Wanneer een aandeel is overgekocht verwacht de trader dat het aandeel zal dalen. Wanneer de oscillator zich in een oververkochte zone bevindt dan verwacht de trader een korte opwaartse rally.

Er bestaan vele oscillatoren. Wij behandelen er 3 :

 

Swing trading boeit u?

 Actief traden spreekt u aan? Deze strategie en de indicatoren wil u in realtime toepassen? Dat kan!

Download hier het NanoTrader tradingplatform van WH Selfinvest en handel in CFD's op aandelen, indexen en grondstoffen. Gratis op proef gedurende 2 weken.